sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Ruotsin väestön kehitys

Taitoni Ruotsin tietojen hankkimiseen on vielä puutteellista, joten tätä ensimmäistä laskelmaani pitää varmasti parantaa vielä monta kertaa, kunhan parempaa dataa saadaan. Pyrin tekemään laskelmani vajavaisten tietojen pohjalta niin hyvin kuin mahdollista, mutta näitä laskelmia ehdottomasti pitää kritisoida ja tietojani tarkentaa, jos löydätte parempia lähteitä.

Oletan muslimien määrän aluksi olevan luokkaa 500000 jakautuneena puoliksi miesten ja naisten kesken. Virallisia tilastoja asiasta ei ole olemassa, mutta erilaisia arvioita on esitetty ja valitsemani määrä on arvioiden kanssa linjassa (tosin sukupuolijakauma on puhdas arvaus). Ikäjakaumasta en löytänyt mitään tietoa, joten käytän tasajakaumaa ikävuosien 0-65 osalta. Ruotsissa on kaikkiaan 17,3 prosenttia maahanmuuttajia tai maahanmuuttajataustaisia, joten muita kuin muslimeja on lähtötilanteessa noin 1090000 kappaletta, joiden oletan jakautuvan tasaisesti sukupuolten ja ikäryhmien 0-75 välillä.

Olen löytänyt jonkin verran aineistoa maahanmuuttajien ikäjakaumista saapumisvuotena, mutta niissä on toistaiseksi ollut aina vakavia puutteita (kuten rajoittuminen 15-65 -vuotiaiden käsittelyyn), jotka ainakin osittain estävät niiden hyödyntämisen tämän tyyppisessä laskelmassa. Siksi päädyin edelleen käyttämään Exp(0,07)-jakaumaa muslimimaahanmuuttajien iän määräämiseen. Kantaväestön paluumuuton oletan tapahtuvan vanhemmissa ikäluokissa ja käytän tasajakaumaa ikävuosien 40-70 välillä (vedetty stetsonista). Muut maahanmuuttajat arvotaan tasajakaumasta 0-50.

Maahanmuuttajia on viime vuosina ollut runsaasti, mutta sen laadusta on vaikea saada tarkkaa käsitystä (kantaruotsalaisten (?) paluumuuttokin on laajaa (oletus 2000 miestä ja 2000 naista vuodessa)). Oletan laskelmassa, että saapuvat muslimit ovat turvapaikanhakijoita eli hyödynnän tätä tilastoa, josta kätevästi löytyy myös sukupuolien välinen jakauma, mikä on erittäin tärkeää. Jos maa on muslimienemmistöinen, tulkitsen sieltä tulevien muuttajien olevan muslimeita. Oletus muslimimaahanmuuton osalta: miehiä 19000 ja naisia 7000 vuodessa. Muita maahanmuuttajia tulee 2000 miestä ja 2000 naista vuodessa.

Kokonaishedelmällisyysluvun osalta oletukseni ovat: kantaväestö 1,67, muslimit 3,0 ja muut maahanmuuttajat 1,8.

Ruotsissa on myös laajaa maastamuuttoa, josta tilastojen löytäminen on myös hyvin ongelmallista erityisesti ikäjakauman ja etnisyyden suhteen. En varsinaisesti vieläkään mallinna muuttoliikettä ulospäin, vaan huomioin asiaa hieman maahanmuuttajien määrän avulla.

Kuolevuuteen käytän Suomen Tilastokeskuksen arvioita, koska ainakin Ruotsin elinajanodotteet ovat laskelman kannalta riittävän lähellä Suomen tilannetta, joten kuolevuuskertoimet ovat riittävän laadukkaat.

Graafit 20 vuoden välein:


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taidat olla natsipaskaporvarihomogayseksuaalirasistipaskiainen, hä?

T: Nokka K Ärry

weekendsoldier kirjoitti...

"Taidat olla natsipaskaporvarihomogayseksuaalirasistipaskiainen, hä?"

- Jahas... Suvaitsevainen "älymystö" eksynyt tännekin kommentoimaan. Jussin vieraskirja oli ainakin eilen täynnä samantasoista "avautumista".

Olkinukke kirjoitti...

Kieltämättä aika hiljaiseksi vetää tämä argumentaatio.

weekendsoldier kirjoitti...

Lisää pökköä pesään vaan Olkinukke! Tuo länkytys on merkki siitä että osui ja upposi. Jatka samaan malliin!

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on kun ei rasisti kommentoi kysymystä? Ryhdyitkö hieromaan kavereiden kanssa toistenne kiveksiä?
Lopeta blogin pitäminen jos ei ole muuta kirjoitettavaa kuin rasistisia valheita ja muuta kuvottavaa ihmisyrjöä. Taidat itse olla varsinainen "tuhattaituri" kun on varaa mollata täysin syyttömiä ihmisiä?

T: Nokka K Ärry

Olkinukke kirjoitti...

Olen kuullut, että Suomessa on laulava talonmies ja ratikkakuskikin, mutta nyt sitten ilmeisesti myös suvaitseva varastomies?

Anonyymi kirjoitti...

Taidat olla nurkkaan ajettuna ? Jos ainoa kommentti on jokin ammattiini viittaava arvaus(joka sekin meni pieleen) olen pettynyt. Normaalia natsipaskavouhtusta jota näiltä vastaavilta sivustoilta voi kaivaa suokuokalla. Oot säälittävä luuseri!!!!!!!!!!!!!!!

T: Nokka K Ärry

weekendsoldier kirjoitti...

"Mikä on kun ei rasisti kommentoi kysymystä?"

- Hmm... Mistähän kysymyksestä "älykkömme" oikein puhuu? "Taidat olla natsipaskaporvarihomogayseksuaalirasistipaskiainen, hä?" EI ole kysymys, vaan väite. Se että sen perään on liitetty "hä?", ei tee siitä kysymystä.

Taidat olla natsipaskaporvarihomogayseksuaalirasistipaskiainen, hä?

- Tässä syvällisesti "älyllisessä" ja "suvaitsevaisessa" lausunnossa on nyt kyllä jotain ristiriitaista. Natsit olivat sekä antiporvarillisia (Kansallissosialismihan oli vallankumousliike.) etta homovastaisia, joten ei voi olla yhtä aikaa näitä kaikkia.

"Ryhdyitkö hieromaan kavereiden kanssa toistenne kiveksiä?"

- Jaahas... Lisää "syvällistä" ja asiaan pureutuvaa kommentointia;)

"Taidat itse olla varsinainen "tuhattaituri" kun on varaa mollata täysin syyttömiä ihmisiä?"

- En nyt oikein ymmärtänyt. Miten odotettavissa olevan väestökehityksen esittäminen diagrammilla on syyttömien mollaamista?

"Taidat olla nurkkaan ajettuna ? Jos ainoa kommentti on jokin ammattiini viittaava arvaus(joka sekin meni pieleen) olen pettynyt. Normaalia natsipaskavouhtusta jota näiltä vastaavilta sivustoilta voi kaivaa suokuokalla. Oot säälittävä luuseri!!!!!!!!!!!!!!!"

- Ihquu kun ollaan niiin syvällisiä...